Now showing items 1-5 of 5

    • Vio del Río, Fernando; Domper Rodríguez, Alejandra; González González, Carmen Gloria; Fonseca Morán, Lilian; Barrios Lamas, Lorena; Zacarías Hasbún, Isabel (Universidad de Chile. Instituto de Nutrición y Tecnología de los Alimentos, 2023)
    • Venegas Hargous, Carolina; Reyes Jedlicki, Marcela; Smith Taillie, Lindsey; González González, Carmen Gloria; Corvalán Aguilar, Camila (BMC, 2020)
      Background Consumption of non-nutritive sweeteners (NNS) is becoming increasingly more frequent, particularly in the context of obesity prevention policies. The aim of this study was to describe the consumption of NNS in ...
    • Olivares Cortés, Sonia; Zacarías Hasbún, Isabel; González González, Carmen Gloria; Fonseca Morán, Lilian; Mediano Stoltze, Fernanda; Pinheiro Fernandes, Anna Christina; Rodríguez Osiac, Lorena (Aula Medica Ediciones, 2015)
      Introducción: las Guías Alimentarias Basadas en Alimentos (GABA) generalmente van acompañadas de una imagen para su difusión e implementación. Objetivo: diseñar y validar una imagen que represente la variedad y ...
    • Acuña Reyes, Daniela; Domper Rodríguez, Alejandra; Eguillor Recabarren, Pilar; González González, Carmen Gloria; Zacarías Hasbún, Isabel (Programa 5 al Día (Chile)Universidad de Chile. Instituto de Nutrición y Tecnología de los AlimentosChile. Ministerio de Agricultura, 2018)
      1.300 millones de toneladas de alimentos se pierden o desperdician anualmente en el mundo, según datos de la FAO. Esta es una situación muy alarmante, sobre todo en países en donde el hambre y la malnutrición son un tema ...
    • González González, Carmen Gloria; Corvalán Aguilar, Camila; Reyes Jedlicki, Marcela (MDPI, 2022)
      Sugars and other sweeteners contribute to the sweet taste of foods; exposure to this taste could alter appetite regulation and preferences for sweet products. Despite this, there is no widely accepted methodology for ...